Prijs voor Mijn bijzonder rare week met Tess.

Internationale prijzen voor film Laura van Dijk

De succesvolle film Mijn bijzonder rare week met Tess heeft weer twee grote internationale prijzen in de wacht gesleept.

De familiefilm van regisseur Steven Wouterlood en scenarioschrijfster Laura van Dijk won op het Kalinigrad Film Festival in Rusland de Grand Prix van de jury en de Publieksprijs en was winnaar op het Kristiansand Int. Children’s Film festival in Noorwegen.

Het zijn niet de eerste prijzen voor Mijn bijzonder rare week met Tess. Op het prestigieuze festival van Berlijn werd Wouterlood onderscheiden met een Special Mention. De film beleeefde er in februari 2019 de wereldpremière.

Sindsdien is de jeugdfilm geselecteerd voor meerdere grote festivals en won het diverse prijzen. Op het New York International Children’s Film Festival kreeg de film de Grand Prize Audience Award en in Zagreb kreeg Tess de publieksprijs.

Mijn bijzonder rare week met Tess is gebaseerd op het boek van Anna Woltz en vertelt over Samuel die bang is om als jongste van het gezin alleen over te blijven.

Filmposter van Mijn bijzonder rare week met Tess.

Daarom begint de jongen tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining. Door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten.

Luizenmoeder-ster Jennifer Hoffman en Julian Ras vertolken de hoofdrollen in de film.