In het spoor van de wederopbouw.

Beste wensen! Dit wordt 2023.

Beste vrienden,

Het jaar 2022 nadert z’n einde. Wat zal het nieuwe jaar 2023 ons allemaal brengen. Ik wens iedereen een gezond en gelukkig 2023 toe.

Voor mij is er naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe productie op komst waar ik jullie later alles over zal vertellen.

Maar eerst:

Amsterdammers Op zaterdagochtend – Het parool

Al 14 jaar fotografeert Marijn Scheeres voor het dagblad Het Parool de rubriek Amsterdammers op zaterdagochtend. Aan het eind van het jaar sta ik in de bijlage.

Voor Oud en Nieuw 2022 staat mijn zaterdagochtend compleet met badjas en oliebollen in Het Parool.


In het nieuwe televisieseizoen komen er weer een boel nieuwe programma’s.

Tulpen Uit Antwerpen – RTL4

Grote hits uit het verleden in België en Nederland worden vertolkt door zangtalenten uit beide landen.

Tulpen uit Antwerpen.

Een van de nummers die vertolt gaan worden is “Zondag”, gezongen door Rob de Nijs. De makers van deze liedjes worden geïnterviewd.

Ik schreef ooit een aantal hits in de zeventiger en tachtiger jaren met componist Gerard Stellaard zoals Fly Away voor Teach Inn en het lied Magic wat later vertaald werd in Zondag.

Tulpen Uit Antwerpen wordt vanaf februari/maart uitgezonden op RTL4 en op de Belgische televisie.

In de Voetsporen van de Jaren Zeventig – Omroep Max

Philip Freriks presenteert voor omroep MAX het nieuwe programma In de Voetsporen van de Zeventiger Jaren.

In een van de delen word ik geïnterviewd over mijn ervaringen in de musical Hair die zijn première beleefde op 2 januari 1970.

In de voetsporen van de wederopbouw bij Omroep Max.

De nieuwe serie zal worden uitgezonden in 2023.

Volgspot – Radio5

Volgspot op NPO Radio 5

De Zeventiger jaren zijn blijkbaar weer helemaal in. Ik heb ’s avonds bij Hijlco Span’s radioprogramma Volgspot uitgebreid verteld over musicals in de jaren zeventig (Ik zit in het tweede uur van de link).

Volgspot

Rotmiddag

De laatste keer dat Marjolein Meijers met Jan Rot sprak, begon hij er al over. “Je moet wel een programma gaan maken met mijn liedjes hoor, Marjolein. Als iemand het kan doen, ben jij het wel!”

Zij temperde hem wat en zei: ”Ja, dat komt er vast een keer, maar ik ben ook nog druk bezig met mijn eigen muziek.”

Rotmiddag 2023.

Maar ja, bloed kruipt waar het niet gaan kan en feit is dat ze echt iedere dag wel een paar van Jan zijn vertalingen in haar hoofd heeft zitten. Dus is ze er over gaan nadenken en besloot een proefje te gaan doen.

Ze speelden voor de zomer (Walter, Onno Jakob Klaasse en Marjolein) in Studio de Bakkerij. Beamer erbij, teksten geprojecteerd en het publiek zong mee uit volle borst. Dus ze besloten om dit serieus aan te gaan pakken.

Na de zomer speelden ze hetzelfde programma in een razend enthousiast en tot de laatste stoel gevuld Kantine Walhalla. Ik heb besloten om een bijzondere nieuwe voorstelling te gaan maken. Een ode aan Jan Rot. In februari spelen ze deel 2 van dit programma. In april deel 3 en in juni deel 4.

In februari is er nog een speciale gast bij … Jan van de Meij en bij het optreden op 2 april is dat Bill van Dijk.